יקבי ברקן משיקים את סדרת קברנה סוביניון Altitude 2009
מאת שף אלון גונן.
החגיגה ביקב ברקן הייתה כפולה הפעם, גם פתיחת מרכז המבקרים הגדול והמעוצב לטובת ציבור ישראלים ותיירים שיבואו ללמוד קצת על יינות ישראלים וגם השקת יינות אלטיטיוד 2009.
שנת 2009 התאפיינה בשנה רזה יחסית של ענבים, במזג אוויר קצת משוגע, גלי קור וגלי חמסין שקצת בלבלו את הכורמים שלא כל כך ידעו מתי לבצור ומי שלא התעורר בזמן ובצר בזמן קיבל בשלות ארומטית ופנולית בעייתית משהו . מי שכן בצר בזמן קיבל בשלות טובה, אחוזי סוכר פחות גבוהים וחמיצות גבוהה יותר. לסיכום מי שיינותיו צלחו הייתה לו שנת 2009 מצוינת מי שיינותיו לא צלחו אז כמובן שנת 09 הייתה מאוד בעייתית ואפשר להתלות ולהאשים אותה.
סדרת אלטיטיוד 09 של ברקן הם יינות טובים אבל וכאן אני בבעיה כי מבחינת הייננים חומר הגלם שהם קיבלו היה טוב ודווקא היינות הם כן לעיסים וכן עם תחושת פרי בשל וטוב. אולם 14 חודש בחבית לדעתי לא העניקו ליין את מה שהוא היה צריך ומה שמגיע לו. זה יין שצריך הרבה יותר זמן חבית על מנת להיות יין גדול. דבר נוסף שמבחינתי גרע מהיין הוא אי יכולתם של שני הייננים של היקב. הבכיר אד זלצברג והבוקסרית עירית שנק לבוא לשיווק שלהם חרף הידיעה שאלטיטיוד 2008 אזל מהמדפים ולומר להם חברים היין הזה צריך עוד חצי שנה עד שנתיים לפחות בבקבוק כדי שהשד הזה יהיה ראוי לשתיה. צאו החוצה מפה. לצערי היין שוחרר לשוק מוקדם מידי וחבל. קישקושים על פוטנציאל לא מענינים את מי שקונה את היין ורוצה לשתות אותו עם ארוחה טובה. ומה לעשות אף אחד לא מתקשר למסעדה ומבקש שיפתחו לו בקבוק 5-7 שעות לפני שהוא מגיע.
יגידו לי שגם יינות בורדו משוחררים לשוק לפני זמנם. אכן בורדו זה שם וישראל זה פה.
רשמי טעימה:
קברנה סוביניון אלטיטוד רזרב + 412 2009
14 חודשי חבית. 13.8% אלכוהול.מספר בקבוקים: 11,724 .
צבע היין אדום ארגמני נוטה לשחור, ניחוחות של קקאו ואספרסו. טעמי דובדבן צעיר ופלפל שחור,
היין אולי יהיה מוכן לשתיה לאחר שעת דקנטר. טעמים של טבק ומעט וניליות מגיעים עחרי עירסול הכוס ומעידים כי היין הזה חובה בתוכו עוד המון הפתעות.
קברנה סוביניון אלטיטוד רזרב + 624 2009
14 חודשי חבית , 14% אלכוהול, מספר בקבוקים: 13,247.
צבע היין סגול בוהק עם שוליים אדומים, ניחוחות של וניל עם מעט ציפורן ומנטה. טעמי פטל בשל והמון שוקולד, יין גס וחד מאוד, החמיצות עוצרת אותו כדי להתפרץ עם עוד ועוד טעמי פרי מורכב. דווקא פה מורגשת החבית האמריקאית יותר משאר היינות בסדרה. לדעתי היין הטוב בטעימה.
קברנה סוביניון אלטיטוד רזרב + 720 2009
14 חודשי חבית, 13.8% אלכוהול, מספר בקבוקים: 10,590.
צבע היין כהה כמעט שחור אטום, ניחוחות של עשבי תיבול טריים עם מעט ריח אדמה וטחב, קצת עור בשוליים וחבית . יין בעל טאנינים חזקים שמידי פעם מאפשרים לטעמי הדובדבן הבשל הקסיס ועישבי התיבול לגעת לא לגעת בפה. יין מעצבן כי הוא רוצה ולא יכול כרגע להוכיח כי הוא יין גדול. הוא יהיה כזה בעוד 5 שנים
לסיכום: סדרת אלטיטוד 2009 בעלת פוטנציאל יישון ארוך , כרגע היין לא ראוי לשתיה ולו בכדי לכבד את מעמדו ואת הפוטנציאל הגלום בבקבוקים הללו. עוד שנתיים בבקבוק והרבה אנשים יהיו מאושרים.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן